Пет трибина одржаних крајем 2017. године

Удружење за политичке науке Србиjе jе, у сарадњи са локалним партнерима, организовало трибине под називом „Демократски отпори нормализациjи ауторитаризма“ у више градова Србиjе краjем прошле године.

Прва jе одржана jе 25. октобра у Крагуjевцу, у сали Народне библиотеке „Вук Караџић”. На трибини су говорили Милан Подунавац, председник Балканског удружења за политичке науке, Небоjша Владисављевић, председник УПНС и Драгутин Радосављевић, локални партнер.

Друга трибина jе одржана 6. новембра у Зрењанину, у малоj сали Културног центра. Локални партнер у организациjи трибине био jе Зрењанински социjални форум. На трибини су говорили Зоран Стоjиљковић и Ђорђе Павићевић, обоjица чланови УПНС и професори Факултета политичких наука, и Мирослав Самарџић, испред Зрењанинског социjалног форума. Снимак трибине може се погледати на Youtube каналу Зрењанинског социjалног форума.

Трећа трибина одржана jе 21. новембра у Заjечару, у Омладинском културном центру. Локални партнер у организациjи трибине била jе Заjечарска инициjатива. На трибини су говорили Небоjша Владисављевић, председник УПНС, Биљана Ђорђевић, генерална секретарка УПНС и асистенткиња ФПН и Данко Николић испред Заjечарске инциjативе. Трибини су присуствовали представници цивилног сектора и чланови више политичких странака уз заинтересоване грађане. Због специфичне ситуациjе коjа се десила у Заjечару на локалним изборима, присутни су били више него заинтересовани и активни у дискусиjи.

Четврта трибина одржана jе 22. новембра у Ужицу, у свечаноj сали Градске куће. Локални партнер у организациjи трибине била jе Ужичка књижевна република и госпођа Ружица Марjановић. На трибини су говорили Ђорђе Павићевић, Душан Спасоjевић са Факултета политичких наука из Београда и новинар Ненад Ковачевић из Ужица. Скупу jе присуствовало тридесетак грађана Ужица.

Последња трибина одржана jе 18. децембра у Врбасу. Локални партнер у организациjи трибине била jе Асоциjациjа филозофа, социолога и политиколога Полис из Врбаса. У разговору су учествовали Милан Подунавац, председник Балканског удружења за политичке науке, Небоjша Владисављевић, председник УПНС, Душко Радосављевић, председник Воjвођанске политиколошке асоциjациjе, а модератор jе био Горан Калуђеровић испред Полиса. Скупу jе присуствовало тридесетак заинтересованих грађана Врбаса и околине. Снимак трибине може се прегледати на Youtube каналу Горана Перовића.