Трибине одржане у 2018. години

Удружење jе са локалним партнерима организовало две трибине под називом „Конституционализам и уставни дизаjн у демократскоj рецесиjи”.

Прва jе одржана jе 3. децембра 2018. године у 19 часова, у Регионалном центру за образовање у Нишу. На трибини су говорили проф. др Небоjша Владисављевић, председник УПНС, проф. др Ђорђе Павићевић, члан УПНС и др Растислав Динић коjи jе био локални координатор трибине и био jе задужен за наjаву и промоциjу трибине у локалним медиjима. Трибина jе наjављена у медиjима (Jужне Вести, „Трибина о Уставу и европскоj и српскоj кризи демократиjе вечерас у Нишу”, 3.12.2018.) и на друштвеним мрежама. Скупу jе присуствовало петнаестак грађана Ниша коjи су активно учествовали у дискусиjи после уводних излагања. Саопштење о одржаноj трибини са изjавама учесника можете наћи у тексту Немање Стевановића, „Устав – основа поштовања људских права”, Media & Reform,10.12.2018.

Друга трибина jе одржана у Зрењанину 10. децембра 2018. године са почетком од 19 часова у Малоj сали Културног центра. Локални партнер у организациjи трибине био jе Зрењанински социjални форум. На трибини су говорили проф. др Милан Подунавац и проф. др Небоjша Владисављевић, испред УПНС, проф. др Душко Радосављевић испред Воjвођанске политиколошке асоциjациjе и Мирослав Самарџић, испред Зрењанинског социjалног форума. Трибина jе наjављена на локалним медиjима, на саjту ЗСФ и на Фејсбуку. Скупу jе присуствовало двадесетак грађана Зрењанина коjи су активно учествовали у дискусиjи после уводних излагања. Снимак трибине можете да погледате на Јутјуб каналу Зрењанинског социjалног форума под насловом „Конституционализам и уставни дизаjн у демократскоj рецесиjи”.